loader image

by | mrt 2, 2015 | Yama Bonsai | 0 comments

Ook dit jaar zijn er bomen van mij geselecteerd voor alweer de 16de Noelanders Trophy. Samen met mijn goede vriend en student Patrick, die ook een boom exposeert, vertrekken we vrijdag vroeg in de morgen.

 Daar we op tijd zijn aangekomen zijn we ook vrijwel meteen aan de beurt om onze bomen door Willy Evenpoel te laten fotograferen. Na de inschrijving hebben we tijd om wat rond te kijken, de bomen mogen pas rond de middag in de expositieruimte worden geplaatst.

Dit jaar was de organisatie genoodzaakt om van locatie te veranderen, nl. de Limburg Hallen te Genk. En wat mij betreft een schot in de roos. Groter, ruimer en vooral voor de handelaren een verademing. Ze kunnen met hun transportmiddelen tot bij hun stand binnenrijden. Pure luxe!

We komen al veel bekende gezichten tegen en er wordt dan ook lustig met de handjes geschud. We helpen een bevriend handelaar zijn stand opbouwen. De dag vliegt voorbij! Op naar morgen voor de grote dag.
 
 
 
Ook vandaag zijn we er vroeg bij, de deuren gaan om 10.00h open, reeds een halfuur voor openingstijd staat er een enorme lange rij aan te sluiten. Gelukkig mogen deelnemers eerder binnen.
 
Eerst en vooral gaan we de expositie bezoeken. Ook hier valt het op dat de enorme ruimte een weldaad is. Geen geschuifel, geduw of getrek maar rust. Enkel de carnavalsmuziek verbreekt de sereniteit wat maar dat kan je de organisatie niet kwalijk nemen.
 
Ook deze dagen vliegen voorbij. Ik heb erg genoten van deze trophy. Veel kennissen en vrienden gezien en goed kunnen bijpraten. En ook nog wat topmateriaal gescoord dankzij Maarten van der Hoeven.
 
 
Tot volgend jaar!
 
 
 
 
 
Some impressions of the Noelanders show!
 
 
 
 
Winnaar Noelanders trophy 2015
Pinus pentaphylla
Andrez Alvarez Iglesias (ES)
 
Juniperus itoigawa
Patrick Van den Broek

 

Pinus parviflora
Patrick de Zwart

 

Pinus sylvestris
Milan Karpisek

 

Pinus parviflora
Marc Bauwens

 

Pinus parviflora
Mark & Rita Cooper

 

Prunus mume
Alda Clysters
 
Acer palmatum
Maarten van der Hoeven

 

Pinus thunbergii – Acer palmatum –
Pyracanta augustifolia – Chamaecyparis obtusa
– Berberis – Juniperus chinensis
Bob van Ruitenbeek

 

 
Eleagnus pugens – Zelkova serrata
 Jean Vermaeren
Share our post:

Productcategorieën

0
YOUR CART
  • No products in the cart.