loader image

Akiyama class.

by | jul 16, 2013 | Yama Bonsai | 0 comments

 
Dit is een concept dat Yama-Bonsai studio in Belgie probeert op te starten, als er genoeg geïnteresseerden zijn voor deze school. Mensen die interesse hebben om mee te doen kunnen mailen naar yannick.kiggen@gmail.com. Wanneer er voldoende belangstelling is, starten we hiermee en laten we je verdere details weten.
 
Akiyama class bij Yama-Bonsai studio word opgezet voor amateurs en professionals in Europa om te werken en te leren over bonsai. Het idee is dat je de gelegenheid krijgt om aan je bonsai projecten te werken, deze zien vorderen op de manier je ze laat groeien, onder het oog van Akiyama, en een andere tak van bonsai leert, namelijk Keido. (Japanse manier van tentoonstellen) Dit allemaal samen met de vertaalkunsten van Peter Warren, wordt een opmerkelijke workshop waar bonsai worden gecreëerd van top niveau in al zijn vormen, van groeien tot op de juiste manier de bomen tentoon te stellen, met respect voor de bomen.
 

Minoru Akiyama is 33 jaar, en is een tweede generatie van bonsai kunstenaars uit Nirasaki in Yamanashi prefectuur. Na zijn graduatie van de hoge school, ging Minoru voor 6 jaar in de leer bij Kunio Kobayashi van Shunka-en. Na het eindigen van zijn “stage” in 2003 werd hij al snel een rijzende ster in de Japanse bonsai gemeenschap. Op de leeftijd van 29 was hij de jongste persoon die ooit de Prime Minister Award won van de Sakufu-Ten, de hoogste eerbetuiging voor een professioneel bonsai artiest. Hij won deze Award weer in 2011. Beide met Juniperussen die verzameld werden door zijn vader, een befaamd yamadori verzamelaar. Hij heeft nog verschillende prijzen gewonnen op de Sakufu-Ten, en de top prijs bij Koju-Ten, een professionele Satsuki tentoonstelling. Goed thuis in verschillende soorten van bomen, maar vooral gespecialiseerd in Juniperus, Taxus, Prunus, Azalea en witte den.

 
 

 

 
 

Peter Warren – uit het Verenigd Koninkrijk, leeftijd 34, groeide op in Noord-Yorkshire en studeerde astrofysica op de Universiteit van Leicester. Zijn interesse in bonsai begon tijdens een recreatieve vakantie naar Japan, waarna hij 5 jaar in de leer ging bij Kunio Kobayashi van Shunka-en in Tokyo, Japan. Minoru Akiyama was toen nog steeds in de leer bij Shunka-en in die tijd, en was een grote invloed voor Peter´s educatie. Daarna keerde hij terug naar de UK, en opende zijn eigen studio Saruyama (Letterlijk: Apen berg), met de toewijding om de bonsai kennis over te brengen naar het westen. Hij heeft al demonstraties gegeven over heel wat Europese en Amerikaanse conventies, en keert verschillende keren per jaar terug naar Japan om zijn kennen en kunnen op te frissen, en zijn schuld terug te betalen aan Mr.Kobayashi. Hij verkiest een elegante en klassieke stijl van boom, en neemt een pragmatische aanpak voor bonsai ontwerp en teelt, neemt de voorkeur om het karakter uit de boom te halen, in plaats van er een op te leggen. Even gelukkig werkt hij aan loofbomen en naaldbomen. Zijn favoriete soorten zijn Juniperus, Picea, rozemarijn en alles wat een beetje ongewoon is.

 
 
 
Share our post:

Productcategorieën

0
YOUR CART
  • No products in the cart.