Loading...
We ship in Europe
Your Cart 0
  • Subtotal
    €0.00

Last workshops of this year part 3

Last workshops of this year part 3
vrijdag 18 december 2020

Hier zijn nog enkele van de laatste workshop bomen dit jaar die we gedaan hebben, ondanks Corona mochten we deze niet verder beoefenen.

Here are some of the last workshop trees we did before we had to cancel the classes due to corona restictions.

De eerste boom is een Carpinus oriëntalis van Nico waar het tijd was om in te snoeien en deze te vormen naar een zeer natuurlijk ogende boom.

In de toekomst gaan we nog moeten werken aan de tapsheid op sommige plaatsen en aan de ramificatie. Maar voor nu al een prachtig beeld.

The first tree is a Carpinus oriëntalis from Nico. it was time to cut it back and shape it in a natural style.

In future we will work on the taper at some places and also on the ramification. But for now this is already a very beautiful tree.

Volgende is een juniperus van Nicolas, een voorbeeld dat Bonsai niet altijd extreem hoeft te zijn met super veel beweging, maar dat je met gewoon simpel materiaal een prachtige elegante Bonsai kan vormen

Next one is the juniper of Nicolas, an example that Bonsai doesn’t always need to be extreme with a lot of movement. But just with the use of simple material you can make a beautiful elegant Bonsai Aswel.

Ook kwam deze mooie Pinus sylvestris naar de workshop, een boom met redelijk wat fout geplaatste takken en dergelijke. Corine wist niet hoe dit aan te pakken.

Eerst en vooral begonnen we met het buigen en compacteren van de eerste tak, hierdoor kreeg de tak ook een vloeiendere en mooiere beweging. Daarna konden we hier een selectie in takken maken om daarna de boom door te vormen.

This Scots pine came to the workshop aswel, a tree with some flaws and wrong placed branches. Corine didn’t know how to solve these problems.

First we started with bending and compacting the frist branch step by step, the branch got a more intersting movement by doing this. Afterwards we could make a branch selection and start shaping the tree.

Waar we nu dagelijks mee bezig zijn is het onderhouden van bomen in privé collecties.

Hier zijn enkele van deze bomen die onderhouds werken hebben gehad.

What we are mainly doing now on a daily basis is working on trees of private collections.

Here are some trees that had some maintenance jobs.

Ook hebben we leuk nieuws voor jullie:

Omdat we de laatste tijd veel bezig zijn in de workshop te werken aan bomen van klanten en onze collectie, hebben we een camera aangekocht om onze films op YouTube te documenteren. We zijn nog lerend hieromtrent en hopen hier met de tijd beter in te worden net zoals onze Bonsai. We voelden de nood voor video’s in onze Nederlandse (Vlaamse ) taal. Als je toch Engels prefereert laat het ons dan weten.

You’re a guest user that’s not logged in. Sign-in or register.