loader image

Bonsai Europa 2015

by | nov 6, 2015 | Yama Bonsai | 0 comments

Dit weekend  vertrek ik  samen met mijn  vriend/student Patrick  op avontuur  naar Bury. Dit is een klein stadje aan de rand van Manchester te Engeland. Hier vindt voor de  eerste maal de bonsaitentoonstelling van en door Tony Tickle georganiseerd, nl. Bonsai Europa 2015. Ik werd  gevraagd om er een demonstratie te verzorgen.  Ik zal er ook staan met een salesstand.
Army Reserve Center

 

Donderdag zijn we onze bus gaan ophalen die we voor de gelegenheid hebben gehuurd. Nadat we alle bomen, zowel voor de verkoop als die we gaan tentoonstellen, hebben ingeladen gaan we een korte nachtrust tegemoet. Vrijdag, vlak na middernacht, begeven we ons richting het Franse Calais waar we de boot zullen nemen richting Dover. In Houthalen houden we een korte stop om onze vriendin Ann Simons op te pikken. Ann is gevraagd om de workshops voor de kinderen te verzorgen. De overzet naar Dover gebeurt vlekkeloos en van daaruit hebben we nog een kleine 500 km voor de kiezen alvorens we ter plaatse zullen zijn.
A few of the great Bonsai Europa 2015 team, who made this all happend!
 

 

Het is iets na de middag als we in Bury aankomen. De locatie is het grootste Army Reserve Center van het Verenigd Koninkrijk, en bij uitstek zeer geschikt voor een tentoonstelling. Er is al heel wat bedrijvigheid en daar doen wij lustig aan mee. Bomen die op de exhibition staan worden gefotografeerd alvorens ze op hun plaats gezet worden. We krijgen veel aandacht terwijl we onze salesstand van Yama Bonsai opbouwen, dit komt omdat we een prachtig aanbod van bomen bij hebben en dat wordt uitermate gesmaakt. Moe en voldaan drinken we s’avonds nog een pintje met oude en nieuwe vrienden om dan te genieten van een korte maar krachtige nachtrust.
 
The overall space of the event
The sales stand of Stonemonkey pottery Andrew Pearson and on the right Simon Haddon with Suteki pots and accents.What stunning pottery work they deliver!
 
Here you see Patrick at our stand of Yama Bonsai
Patrick his Ilex
My Carpinus turczanowii 3 point display
 
 

 

 

Mijn demonstratie bestaat uit een samenwerking met mijn goede vriend Will Baddeley. We krijgen een behoorlijke grote taxus tot onze beschikking waar Will instaat voor het bewerken van het dode hout en ikzelf zal instaan voor de stylering. De meeste tijd van deze zaterdag besteed ik aan mijn verkoopsstand, maar ook werk ik al wat preventief aan de taxus, enerzijds omdat het een grote boom is en dus veel werk maar anderzijds omdat we met tweeën aan deze boom werken en ik ervoor moet  zorgen dat onze visies op één lijn zitten. We kozen voor de meest toekomstgerichte aanpak met de beste beweging dus snoeiden we 2 grote dikke takken weg waar het meeste loof op zat en Will prachtige doodhout creaties maakt die in de toekomst enkel mooier worden

 

Will busy with carving
 
Me wiring the Taxus, and Jelle who helped me the last 30 minutes before shaping

 

Zondag  is het aan mij, de zaal waar de demonstraties worden gegeven zit behoorlijk vol en dat werkt motiverend. De taxus wordt tot in detail bedraad, ik geef een woordje uitleg en voordat ik het weet is ook deze dag voorbij. Het event sluit om 15.00h, en dat is vroeg. Na de prijsuitreiking en de dankbetuigingen wordt het event als afgesloten beschouwd. Goed anderhalf uur later kan je haast niet geloven dat er hier een bonsai ten is gehouden.  
Mooie liedjes duren niet lang en dat geldt ook voor deze ten. De tijd is omgevlogen, maar hoe kan het ook anders als je tijd mag doorbrengen met gelijkgezinden, oude en nieuwe vrienden. Ik kan enkel maar besluiten dat Tony een goede show heeft klaargestoomd met internationale allure! Ik wil daarom ook iedereen bedanken die meegwerkt  hebben om dit alles te verwezenlijken. Wat mij betreft op naar Bonsai Europa 2016. 

 

 
Some other impressions of the event and trees.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
The demo team

 

 
And last but not least i want to give my congratulations for my good friend Will Baddeley who got the Sonder preiss of Bonsai Museum Dusseldorf with his lovely elm.
 
Good to mention again that Will is giving a deadwood workshop at Yama Bonsai Studio 21, 22 and 23 November 2015
 
Here are some more pictures from Tony Tickle his website:
 
 
Share our post:

Productcategorieën

0
YOUR CART
  • No products in the cart.