loader image

Manuel Germade Bonsai School @ Yama Bonsai Studio

by | jan 18, 2017 | Yama Bonsai | 0 comments

Yama Bonsai
Yama Bonsai Studio is uitgegroeid tot een vaste waarde in België en daarbuiten. Naast het aanbod van lessen, demo’s, workshops en meer lanceert studio-eigenaar Yannick Kiggen nu een vernieuwend concept omtrent een bonsaischool.
Het idee nestelde zich jaren geleden al in Yannicks achterhoofd. In zijn kennissenkring binnen het bonsaiwereldje viel één persoon hem op om deze ambitie mee waar te maken: Manuel Germade.
De samenwerking met Manuel zorgde ervoor dat dit lang gekoesterde zaadje eindelijk openbloeide tot een levensvatbaar project.

Wie is Manuel Germade?
De roots van Manuel Germade liggen in Spanje. Hoewel hij in de rest van Europa vooralsnog een nobele onbekende is, groeit hij stilaan uit tot een bekendere naam in de bonsaiwereld. Zijn levensverhaal is er één van jarenlange toewijding aan de bonsaikunst:
Als 6-jarige kreeg Manuel een eerste bonsai van zijn tante. Meer was er niet nodig om gebeten te worden door het bonsaivirus.
Toch liep dat niet meteen van een leien dakje: het aanbod van winkels, clubs en kwekerijen was immers zo goed als onbestaande in die tijd. Maar als echte plantrekker leerde Manuel zichzelf de eerste stappen. Zelfstudie uit boeken en magazines legde de basis voor een levenslange passie.
Tijdens zijn graduaatstudies plant- en biologiekunde bleef bonsai beoefenen een hobby. Pas toen hij na zijn afstuderen zonder succes op zoek ging naar een plek op de arbeidsmarkt, besefte Manuel dat hij liefst van al van zijn hobby zijn beroep wilde maken: zich op professioneel niveau bezig houden met bonsai.
Hiervoor ging hij 3 maanden in de leer bij Nobuichi Urushibata, eigenaar van de bekende Taisho-En kwekerij in Japan. Manuel voelde direct aan dat hij hier verder mee wilde gaan en vroeg Nobuichi voor een langere stage, die één jaar na zijn eerste bezoek begon.
Halverwege zijn stageperiode gaf meester Nobuichi de fakkel door aan zijn zoon Taiga. Zo werd Manuel een leerling van de welbekende meester Taiga Urushibata. Na een lange studie en veel hard werk rondde Manuel in juli 2016 met succes zijn leertraject af.
Nu heeft Manuel zich opnieuw op Spaanse bodem gevestigd. Daar gaat hij verder met het realiseren van zijn dromen: een eigen kwekerij, studio, school en winkel. Met deze initiatieven wil hij beginnelingen en gevorderden de eerste (of volgende) stappen helpen zetten in de bonsaiwereld. Precies zoals hij dat zelf heeft geleerd van de Japanse meesters.
Yannick en Manuel delen de passie om bonsai naar een hoger niveau te tillen. Na talloze gesprekken en bewondering van zijn werk wist Yannick dat het goed zat: Manuel was de geknipte kandidaat om zijn gedroomde bonsaischool te onderwijzen.
En zo geschiedde: Manuel en Yannick zetten samen de puntjes op de i van bonsai en werkten een plan uit om hun visie te verwezenlijken.

Concept bonsaischool
De bonsaischool focust zich op alle facetten van bonsai. Een uniek concept. Het meest vernieuwende aan deze school is dat er niet willekeurig gestart wordt met om het even welke boom. De leerstof gaat effectief terug tot de wortels van de bonsaikunst. Manuel zal hiervoor één keer per seizoen naar België afzakken (4 keer per jaar) en zal gedurende deze (ongeveer) 7 jaar durende opleiding alle belangrijke thema’s aansnijden:
•Hoe groeit een boom?
•Hoe begint u met een startplant?
•Wat zijn de volgende stappen?
•Leer de juiste bedradingstechnieken.
•Optimale verzorging, heel het jaar door.
•Beste potkeuze/display voor het tentoonstellen.
Wie mag/kan deelnemen aan de opleiding?
Passie voor bonsai en leergierigheid zijn alles wat u nodig heeft om in aanmerking te komen voor deze opleiding. In een intakegesprek polsen we op welk niveau u al zit en wat u motiveert om deze langdurige cursus te volgen.
Zo vormen we één klas van beginners en één klas van gevorderden. Toetreding tot de bonsaischool mag zeker geen bevlieging zijn: enkel bonsailiefhebbers met de juiste instelling krijgen de kans om deel te nemen aan dit unieke concept.

Contact
Interesse of vragen?
Voor meer informatie kan u altijd contact opnemen met:
Yama Bonsai, Hamont-Achel te België
Yannick Kiggen
E-mail: Yannick.kiggen@yama-bonsai.be

Share our post:

Productcategorieën

0
YOUR CART
  • No products in the cart.