Loading...
Wij verzenden binnen Europa
Uw mandje 0
  • Subtotaal
    € 0,00

Progression of a Sylvestris and The Bonsai Academy

Progression of a Sylvestris and The Bonsai Academy
maandag 9 januari 2023

Een jaar geleden kregen we deze Pinus sylvestris binnen van Jacek Rostkowski uit Polen en maakten een youtube video over de styling. We hadden de structuur of skelet gezet voor de toekomst.

Rond augustus of september hebben we de boom ontdraad omdat deze in aan het groeien was, dit betekent fixatie. Vorige week was het tijd om de boom terug in te snoeien en te bedraden om deze nog wat compacter te maken en shari wer gemaakt om meer beweging in de stam te geven. Veel nieuwe knoppen hebben zich gevormd binnen in de boom en de naald grote was ook mooi gereduceerd. Volgende lente is de boom klaar voor zijn eerste trainingspot.

Enkele fotos van de evolutie.

Ook kwam ik in contact met Julius Kuyper een Nederlandse cinematograaf . Samen zijn we het project The Bonsai Academy opgestart. Ik merkte op dat veel mensen twijfelen welke technieken ze op welk jaargetijde moeten toepassen. Daarom dat dit project is geboren, we zijn nu druk bezig om prachtige content voor jullie te creëren.

Hier enkele voorbeelden.

Een prachtige itoigawa jeneverbes die we compacter hebben gemaakt, uitgelegd hoe deze te vormen en verpot in deze mooie reiho pot.

Voor en na van deze Kishu jeneverbes uit Japan. Een boom die wat gezondheids issues had voor deze geimporteerd werd naar Europa, zijn kracht terug kreeg en een niet zo traditioneel ontwerp nodig had, nu na vomrgeving zijn de bones/structuur gezet en heeft de boom nog meer groei nodig. Deze prachtige juniperus vol karakter hebben we gevormd voor een shoot met Julius Kuyper voor The Bonsai Academy. Waar we praten over het design idee van de boom. Het idee kwam toen ik met Robert Pressler Big Sur bezocht waar ik mijn hart verloor na het zien van de Monterey cypress. Een ontwerp net zoals juniperussen in het wild in Taiwan groeien. Volgende lente kunnen we denken aan een nieuwe pot en na goede groei en meer mochi komi zat dit een topper in zijn formaat worden.

En Last but not least deze nothofagus die we hebben gevormd in de natural style. We hebben een eerste tak selectie gemaakt en hebben alles uitbedraad. Nu kan de boom groeien waar deze dikte nodig heeft.

Je bent een gast die nog niet is aangemeld. Meld je aan of registreer je