loader image

ThrowBack & reblogged of a 800 year old tohoku Juniper

by | mrt 4, 2016 | Yama Bonsai | 0 comments

Laatst zag ik op de blog van  William N. Valavanis een oude bekende terug, met de historie van deze boom.
Het leek mij interessant om deze Throwback en reblog met jullie te delen.

 

1968
 
Deze foto van de Tohoku Juniperus chinensis sargentii werd genomen in 1968 uit een oude Bonsai & Suiseki tentoonstellings catalogus ter ere van Shigeru Yoshida die een voormalige premier en eerste president van de Nippon Bonsai Association was.
Hij had een uitstekende Bonsai collective die verzorgt werd bij een van de leraren waar William N. Valavanis bij in de leer was, Kyuzo Murata, Kyuka-en Bonsai Garden in Omiya.
 
 
2010
Deze foto van de Tohoku Juniperus chinensis sargentii Bonsai was genomen in 2010 wanneer Seiji Morimae de boom te koop aanbood in de S-Cube Wabi catalogus No.17.
De vraagprijs in die tijd was ¥10,000,000 die  net onder een $100,000 word geschat.

2011
Hier is de 800 jaar oude Juniperus in de tuin van Shunka-en waar Fukita-san en ik aan mochten werken eind 2011.
We begonnen met het verwijderen van het oude loof, klaar maken van de raffia en deze om de takken die zwaar gebogen moesten worden te buigen , bedraden en daarna te vormen.
De voorzijde was veranderd om een beter spel tussen levenslijn en dood hout te creëren.

 

2016
Hier de Juniperus hoe William N. Valavanis de boom tegen kwam bij Kunio Kobayashi’s Shunka-en Bonsai garden in Tokyo.
Deze soort die uit het Noorden van de Tokohu region komen hebben grof loof en daardoor beter geschikt voor Bonsai in de grotere maat.
Kleinere juniperus chinensis sargentii bomen worden vaak ge-ent met Juniperus chinensis itoigawa die fijner van textuur en helderder groen zijn.
De Itoigawa variateit is zeer gewaardeerd voor Bonsai training en verschillende Juniperus chinensis sargentii in Japan zijn volledig herwerkt, alle takken zijn ge-ent op oude en oud lijkende stammen.
 
Share our post:

Productcategorieën

0
YOUR CART
  • No products in the cart.